Precelkowe ozdoby na choinkę
Precelkowe ozdoby na choinkę są wspaniałym
uzupełnieniem dekoracji świątecznej.
Wyglądają jak małe kwiatuszki.
Ozdobić możesz według własnego uznania.
Składniki : 1 opakowanie precelków, 1 biała czekolada.
Przygotowanie : Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. Końcówki precelek zanurz u czekoladzie i ułóż obok siebie tworząc koło. Kolejną warstwę ułóż tak aby zachodziła w bok. Pozostaw do zastygnięcia. Najlepiej precelki ułóż na papierze do pieczenia lub foli wtedy łatwo będzie można je ściągnąć jak czekolada zastygnie. Na jedną ozdobę potrzebujesz 12 szt precelków.
fajny pomysł :) piękne
OdpowiedzUsuńBardzo ładne:)
OdpowiedzUsuńAle fajny pomysl!:)
OdpowiedzUsuńJakie one są śliczne! Aż miło zawiesić na nich oko!
OdpowiedzUsuńQue bonita y original corona, en España no es fácil encontrar los Prezel, pero seguro que algo encontrare par hacer tu original corona. Besos.
OdpowiedzUsuńJa od razu bym schrupała takie śliczności :)
OdpowiedzUsuńREWELACJA!!!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie :):)
Tapenda
rewelacyjny pomysł, tylko czy takie ozdoby długo by tam powisiały? :D
OdpowiedzUsuńprzeurocze!!!
OdpowiedzUsuńale cudeńka !
OdpowiedzUsuńBomba!!!Świetny pomysł...
OdpowiedzUsuńbardzo fajne :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! Muszę w tym roku wykorzystać taki patent na moim drzewku. :)
OdpowiedzUsuńjeszcze takich nie widziałam, cudne są!
OdpowiedzUsuńGratuluję pomysłu!Właśnie zrobiłam i czekam aż czekolada zastygnie.:)))
OdpowiedzUsuńWitam ciepło,
UsuńZachęcam do dodania zdjęcia na Fb Anyżkowa :) Będzie mi bardzo miło.
Najlepsze jest to że ozdoba jest w 100% jadalna :P
Pozdrawiam, Ewelina
nie dość, ze ładne, to jeszcze do schrupania ;) świetny pomysł :) oliwek
OdpowiedzUsuńWitam,
OdpowiedzUsuńA może mi ktos pomóc;) otóż nigdy nie robiłam białej czekolady na łaźni wodnej tylko ciemną i nigdy nie było problemu;) i biała mi się na chwile rozpuściła, a potem stężała i tyle;p nic sie juz nie dało zrobic;) Może coś dodac tzreba;)?
Witam ciepło,
UsuńUżywałam zwykłej białej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej. Nic do niej nie dodawałam.
Moczyłam tą zaokrągloną część precelna i układałam na papierze do pieczenia. Tak samo zrobiłam z tą drugą warstwą. Ozdobiłam srebrnymi kuleczkami i zostawiłam aż czekolada stęzeje.