czwartek, 27 grudnia 2012

Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami

Przepyszna kapusta z leśnymi grzybami.
Znakomity dodatek do mięs czy farsz do pierogów.

Składniki : 500g kapusty kiszonej, 2 cebule, 30g podgrzybków suszonych, 1 łyżka masła, 1 łyżeczka kminku, 1 łyżka czarnego ziarnistego pieprzu, 3 listki laurowe, ziele angielskie, 1 łyżeczka jałowca.

Przygotowanie : Grzyby wrzuć do rondelka i zalej gorącą wodą. Odstaw na 15 - 20minut. Kapustę opłukaj i posiekaj. Wrzuć do garnka i wlej wodę z grzybów. Dodaj przyprawy. Posiekaj cebulę, grzyby i podsmaż na patelni. Zawartość patelni wrzuć do kapusty. Łączymy składniki i dusimy około 50 - 60minut. 





1 komentarz:

  1. Thanks for ones marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you may be a
    great author.I will make sure to bookmark your blog and will
    eventually come back later on. I want to encourage you to definitely continue your great job,
    have a nice day!
    Feel free to surf my blog - OnlyCruiser.com

    OdpowiedzUsuń

Print