czwartek, 25 października 2012

Pulpeciki nadziewane mozzarellą

Pulpeciki nadziewane mozzarellą



Składniki : 200g makaronu spaghetti, 400g mięsa mielonego wieprzowego, 4 łyżki startego parmezanu, 2 łyżki, sól, pieprz, jajko, pietruszka natka, 1 kulka mozzarelli, 4 pomidory suszone z zalewy,  1 cebula, 1 puszka pomidorów w zalewie, 1 szklanka bulionu, 1 łyżeczka majeranku, olej do smażenia.

Przygotowanie : Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Mozzarellę pokrój na mniejsze części. Do miski wrzuć mięso mielone, dodaj drobno pokrojoną pietruszkę natkę i pomidory,  parmezan (2 łyżki) , jajko, sól i pieprz. Ugnieć na jednolitą masę i uformuj mini pulpeciki faszerując każde serem. Na patelni rozgrzej tłuszcz i smaż pulpeciki z dwóch stron. Ściągnij pulpety z patelni i na ten sam tłuszcz wrzuć pokrojoną cebulę.Smaż 3-4 minuty co jakiś czas mieszając. Wlej pomidory z bulionem dodaj parmezan (1 łyżka), majeranek. Duś 5 minut. Wrzuć do sosu pulpeciki i ponownie duś.  Pulpety podawaj z makaronem. 

4 komentarze:

  1. Ta mozzarella w srodku tak cudownie sie ciagnie...

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię mozzarellę , więc dlaczego by nie w klopsikach ? :):)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie serowe niespodzianki, jak dla mnie, mogą się kryć we wszystkim :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. piękne zdjęcia.
    a te pulpeciki tak cudnie nadziane! ale im się bosko serek ciągnie, mhhh..

    OdpowiedzUsuń

Print