Pulpeciki nadziewane mozzarellą
Składniki
: 200g makaronu spaghetti, 400g mięsa mielonego wieprzowego, 4 łyżki
startego parmezanu, 2 łyżki, sól, pieprz, jajko, pietruszka natka, 1 kulka mozzarelli, 4 pomidory suszone z zalewy, 1 cebula, 1 puszka pomidorów w zalewie, 1 szklanka bulionu, 1 łyżeczka majeranku, olej do
smażenia.
Przygotowanie
: Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Mozzarellę pokrój na mniejsze części. Do miski
wrzuć mięso mielone, dodaj drobno pokrojoną pietruszkę natkę i pomidory, parmezan (2 łyżki) ,
jajko, sól i pieprz. Ugnieć na jednolitą masę i uformuj mini pulpeciki faszerując każde serem.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i smaż pulpeciki z dwóch stron. Ściągnij
pulpety z patelni i na ten sam tłuszcz wrzuć pokrojoną cebulę.Smaż 3-4 minuty co jakiś czas mieszając. Wlej pomidory z bulionem dodaj
parmezan (1 łyżka), majeranek. Duś 5 minut. Wrzuć do sosu
pulpeciki i ponownie duś. Pulpety podawaj z makaronem.
Koniecznie zobacz inne propozycje na pulpeciki :
Pulpety w kremowym sosie pieczarkowym
Pulpeciki faszerowane pieczarkami
Ta mozzarella w srodku tak cudownie sie ciagnie...
OdpowiedzUsuńLubię mozzarellę , więc dlaczego by nie w klopsikach ? :):)
OdpowiedzUsuńTakie serowe niespodzianki, jak dla mnie, mogą się kryć we wszystkim :-)
OdpowiedzUsuńpiękne zdjęcia.
OdpowiedzUsuńa te pulpeciki tak cudnie nadziane! ale im się bosko serek ciągnie, mhhh..