poniedziałek, 15 października 2012

Polędwiczki w sosie borowikowym

Polędwiczki w sosie borowikowym

Bardzo proste do przygotowania danie na obiad.
A przepyszny aromat borowików zachwyci domowników.
A pora roku jest taka że grzybów jest pod dostatkiem

Składniki : 6 średnich borowików, 1 cebula, sól, pieprz, 1 szklanka bulionu, 1 gałązka świeżego rozmarynu, polędwiczka wieprzowa, masło 2 łyżki, śmietana 2 łyżki, oliwa.

Przygotowanie : Grzyby dokładnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej masło i dodaj cebulę, chwilę poduś i wrzuć borowiki. Smaż parę minut co jakiś czas mieszając. Wlej bulion i duś 5 minut. Dodaj śmietanę i przypraw solą i pieprzem. Polędwiczkę potnij na talarki i oprósz pieprzem. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Mięso przełóż do sosu i wymieszaj.

6 komentarzy:

Print