Jabłuszka za kratkami
Jabłek teraz wszędzie pod dostatkiem.
Uwielbiam pieczone jabłka z ciastem francuskim lub czapeczką z białek.
Składniki : 2 jabłka, dżem malinowy, 1/2 opakowania ciasta francuskiego, jajko do posmarowania.
Przygotowanie : Ukrój górę jabłek i wydrąż nasienie. Do wydrążonego środka dodaj po 1-1,5 łyżce dżemu. Z ciasta francuskiego wytnij paseczki i ułóż kratkę na górę jabłka. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wsadź do nagrzanego piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.
bardzo smacznie , jakże prosto ;) jabłuszka <3
OdpowiedzUsuńPiękne są te jabłuszka!:)
OdpowiedzUsuńjabłuszkowo i jesiennie. fajna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne:)
OdpowiedzUsuńzjadłabym
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł, prosty, oryginalny i piękny:)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :)!
OdpowiedzUsuńświetny pomysł! bardzo efektowny deser
OdpowiedzUsuńpyszny deser i efektowne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! :D
OdpowiedzUsuńRewelacyjnt deser :)
OdpowiedzUsuńGreat Idea!
OdpowiedzUsuńWyglądają cudnie :)
OdpowiedzUsuń