czwartek, 22 sierpnia 2013

Maliny z domowym budyniem

Maliny z domowym budyniem 

Idealny deser na poprawę humowu.
Nie ma nic lepszego na świecie niż  domowy budyń.


Składniki :
  • świeże maliny
  • 2 szklanki mleka
  • 2 żółtka
  • 1/2 laski wanilii
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczenej
  • 1 łyżka mąki pszennej
Przygotowanie :

Odmierz 0,5 szklanki mleka i wlej do miski. Dodaj mąkę pszenną ziemniaczaną, i żółtka. Wszystko dokładnie połącz. Resztę mleka zagotuj z masłem, laską wanilii przekrojoną na pół i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka wlej lekkim strumieniem wcześniej przygotowaną mieszankę (z mleka, żółtka i mąki) i starannie wymieszaj aż wszystko się ugotuje. 

Maliny zmiksuj blenderem i przełóż do pucharków. Na górę wlej budyń. Podawaj na ciepło lub zimno. 


6 komentarzy:

  1. Pycha :) Muszę zrobić domowy budyń! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm, uwielbiamy domowy budyń! A jeszcze do tego te maliny, pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychota! Wszystko cod omowe jest najlepsze;):) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. och,może sobie zrobię? Narobiłaś mi smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham budyń waniliowy, kocham maliny, zdjęcie bardzo zachęca, spróbuję ! :))

    OdpowiedzUsuń

Print