Roladki z gruszką i gorgonzolą
Lubicie połączenie mięsa z owocami ?
Mam dla Was dziś roladki drobiowe z gruszką i gorgonzolą.
Niebieski ser możesz zastąpić dowolnym serem pleśniowym.
Są pyszne !
Mam dla Was dziś roladki drobiowe z gruszką i gorgonzolą.
Niebieski ser możesz zastąpić dowolnym serem pleśniowym.
Są pyszne !
Składniki :
- 4 pojedyncze filety z kurczaka
- 4 dojrzałe gruszki
- 120g sera gorgonzola
- sól
- pieprz
- tymianek świeży
- olej
Przygotowanie :
Mięso opłukaj i przetnij wzdłuż na pół. Delikatnie rozbij filety. Posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Gruszki pokrój na mniejsze kawałki. Na każdym filecie ułóż gruszki i pokrojony ser. Zwiń roladki spinając wykałaczką lub zwiąż sznurkiem spożywczym. Pomiędzy mięso ułóż resztę gruszek. Całość skrop oliwą lub olejem. Włóż do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Mięso opłukaj i przetnij wzdłuż na pół. Delikatnie rozbij filety. Posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Gruszki pokrój na mniejsze kawałki. Na każdym filecie ułóż gruszki i pokrojony ser. Zwiń roladki spinając wykałaczką lub zwiąż sznurkiem spożywczym. Pomiędzy mięso ułóż resztę gruszek. Całość skrop oliwą lub olejem. Włóż do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Swietny pomysl!:)
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuń