sobota, 31 sierpnia 2013

Roladki z gruszką i gorgonzolą

Roladki z gruszką i gorgonzolą

Lubicie połączenie mięsa z owocami ?
Mam dla Was dziś roladki drobiowe z gruszką i gorgonzolą.
Niebieski ser możesz zastąpić dowolnym serem pleśniowym. 

Są pyszne ! 

Składniki :
  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 4 dojrzałe gruszki
  • 120g sera gorgonzola
  • sól
  • pieprz
  • tymianek świeży
  • olej
Przygotowanie : 

Mięso opłukaj i przetnij wzdłuż na pół. Delikatnie rozbij filety. Posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Gruszki pokrój na mniejsze kawałki. Na każdym filecie ułóż gruszki i pokrojony ser. Zwiń roladki spinając wykałaczką lub zwiąż sznurkiem spożywczym. Pomiędzy mięso ułóż resztę gruszek. Całość skrop oliwą lub olejem. Włóż do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.

2 komentarze:

Print