sobota, 3 sierpnia 2013

Śniadaniowa kasza manna z budyniem i z musem jagodowym

Wyzwanie z BelVitą #4
Śniadaniowa kasza manna z budyniem
i z musem jagodowym

  Czwarty dzień wyzwania BelVity ! 
Dziś mam dla Was śniadaniową kaszę manną z budyniem i musem jagodowym. 
Do kaszki proponuję ciasteczka BelVita - pysznie nadziane kakaowe z jogurtem naturalnym.
 
Ciasteczka BelVita poza doskonałym smakiem dają nam masę energii na rozpoczęcie dnia. Po zjedzeniu posiłku którego składnikiem są ciastka BelVita węglowodany są stopniowo uwalniane do organizmu aż przez 4 godziny. Ponadto zawierają witaminy takie jak B6, B1 , B3 oraz błonnik. Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników.

Składniki :
  • 2,5 łyżki kaszy manny
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka budyniu 
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki jagód 
  • 2 ciasteczka BelVita kakaowe z kremem jogurtowym
 Przygotowanie :
 
2/3 szklanki mleka zagotuj. Do pozostałej części mleka wsyp cukier i budyń. Dokładnie wymieszaj.  Do gotującego mleka wsyp kaszę manną cały czas mieszając. Na koniec wlej resztę budyniu z mlekiem. 

Jagody umyj i rozgnieć widelcem.

Kaszę przelej do miseczki. Na górze ułóż mus jagodowy. Podawaj z ciasteczkami BelVita.



6 komentarzy:

  1. taką manną to bym zjadła ,pyszna !

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta kaszka wygląda tak kremowo! Na pewno z chęcią bym się na nią skusiła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. dlaczego na zdjęciu są borówki amerykańskie, a piszesz ciągle o jagodach?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do przygotowania musu użyłam jagód leśnych :)
      Do ozdobienia kaszki użyłam borówek amerykańskich :)

      Usuń
  4. Z chęcią zrobię ze względu na ten mus jagodowy, aż mi ślinka pociekła.

    OdpowiedzUsuń

Print