Czosnkowe pałki z kurczaka
Prosta propozycja na dzisiejszy obiad.
Bardzo czosnkowe pałki z kurczaka.
Składniki :
- 5 pałek z kurczaka
- olej
- sól
- pieprz
- ostra papryka w proszku
- 2 główki czosnku
- świeży tymianek
Przygotowanie :
Pałki z kurczaka oczyść i osusz ręcznikiem papierowym. Do słoiczka (lub kubeczka) wlej olej, wsyp sól, pieprz, paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek (około 3-4 ząbki). Wymieszaj składniki. Natrzyj pałki marynatą i włóż do lodówki na 2-3 godziny. Pałki ułóż obok siebie na blaszce i posyp świeżym tymiankiem. Czosnek przekrój na pół, skrop olejem i połóż między pałkami. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 190-200 stopni.
Pałki z kurczaka oczyść i osusz ręcznikiem papierowym. Do słoiczka (lub kubeczka) wlej olej, wsyp sól, pieprz, paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek (około 3-4 ząbki). Wymieszaj składniki. Natrzyj pałki marynatą i włóż do lodówki na 2-3 godziny. Pałki ułóż obok siebie na blaszce i posyp świeżym tymiankiem. Czosnek przekrój na pół, skrop olejem i połóż między pałkami. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 190-200 stopni.
U mnie na obiad też dzisiaj pałki :) Pycha :)
OdpowiedzUsuńMój smak ! Już bym wcinała !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
http://myszkagotuje.blogspot.com
mmm ciekawy pomysł:) napewno pycha :)
OdpowiedzUsuń