niedziela, 18 sierpnia 2013

Czosnkowe pałki z kurczaka

Czosnkowe pałki z kurczaka

Prosta propozycja na dzisiejszy obiad.
  Bardzo czosnkowe pałki z kurczaka.

Składniki :
  • 5 pałek z kurczaka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka w proszku
  • 2 główki czosnku
  • świeży tymianek
Przygotowanie :

Pałki z kurczaka oczyść i osusz ręcznikiem papierowym. Do słoiczka (lub kubeczka) wlej olej, wsyp sól, pieprz, paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek (około 3-4 ząbki). Wymieszaj składniki. Natrzyj pałki marynatą i włóż do lodówki na 2-3 godziny. Pałki ułóż obok siebie na blaszce i posyp świeżym tymiankiem. Czosnek przekrój na pół, skrop olejem i połóż między pałkami.  Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 190-200 stopni.


3 komentarze:

  1. U mnie na obiad też dzisiaj pałki :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój smak ! Już bym wcinała !
    Pozdrawiam
    http://myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm ciekawy pomysł:) napewno pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Print