Maślane ciasteczka z bezą cappuccino
Wyróżnienie w konkursie
Wyróżnienie w konkursie
Chce Wam przedstawić pierwszy przepis nagrodzony w konkursie.
Przepyszne ciasteczka maślane z bezą cappuccino.
Kruche i bardzo aromatyczne.
Mojemu maluszkowi tak zasmakowały że robiliśmy je 2 razy.
Polecam !
Składniki :
- 200g mąki,
- 150g masła,
- 1 łyżka śmietany
- 1 żółtko.
Składniki beza :
- 2 białka,
- 100g cukru pudru Gellwe
- 1 opakowanie cukru waniliowego Gellwe
- 2 łyżki cappuccino.
Przygotowanie :
Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieć. uformuj kulę, owiń w folie
aluminiową i wstaw do lodówki na 2 godziny. Białka ubij na sztywno i
dodawaj partiami cukier puder aż masa stanie się lśniąca. Na końcu wsyp
cukier waniliowy i cappuccino. Zmiksuj wszystko dokładnie. Następnie
cienko rozwałkuj ciasto i wytnij wzorki. Posmaruj ciastka pianą. Ciastka
wstaw do piekarnika na 15-20 minut.
Mmm jadłabym!
OdpowiedzUsuńPiękne!
OdpowiedzUsuńA temperatura?:)
OdpowiedzUsuńAle słodziutkie maleństwa! Robiłyśmy takie ciastka, tylko były troszkę większe. Są pyszne :) Polecamy!
OdpowiedzUsuńw jakiej temperaturze? :) proszę odpisz szybko, moja przyjaciółka ma jutro urodziny i kocha bezę, PRZYDADZĄ SIĘ <3
OdpowiedzUsuńWitam ciepło, ciasteczka piekłam w temp 180-190 stopni.
UsuńCiasteczka są bardzo dobre! Córeczka miała dużo frajdy w wykrawaniu swoich kształtów.
OdpowiedzUsuńMoje prezentują się tak :)
http://mojagaleriasmaku.blogspot.com/2013/09/ciasteczka-kwiatuszki-z-beza.html
Wygladaja przepysznie. Mojemu maluszkowi rowniez bardzo smakowaly:)
UsuńWygladaja przepysznie. Mojemu maluszkowi rowniez bardzo smakowaly:)
UsuńWygladaja przepysznie. Mojemu maluszkowi rowniez bardzo smakowaly:)
Usuń