środa, 24 kwietnia 2013

Pietruszkowy pstrąg

Pietruszkowy pstrąg

Bardzo prosta marynata do ryby.
Świetnie nadaje się na grilla.
Przepyszna i rozpływa się w ustach.

Składniki : 
  • 1/4 szklanki oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka świeżego oregano
  • 1 natka pietruszki
  • sól
  • pieprz 
  • 3 filety z pstrąga ( u mnie pstrąg tęczowy)
 Przygotowanie :

Do miski wlej oliwę, sok z cytryny. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną natkę pietruszki, oregano, sól i pieprz. Wymieszaj składniki. Rybę opłukaj i oczyść. Zanurz w marynacie i włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Rybę grilluj ( smaż) z każdej strony aż będą dokładnie smażone. 


5 komentarzy:

  1. Pięknie i smakowicie wygląda. Z chęcią bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Hummmmm...simples, délicieux et très bien équilibré, j'adoreeeeee

    Bisous

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam ryby te zpiekarnika, grilla lub prosto ze smażalni ;) twój pachnie cytryna !

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda bardzo orzeźwiająco :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Genialnie przygotowany pstrąg, ryba jest najlepsza jak ją się najprościej przygotuje. Marynata do ryby spelnia te warunki. Rybka w ten sposob uwolni caly swoj smak a nie wylacznie przypraw. Polecam kiedy mozna dostac latwiej swieza rybe :) Przepis na obiad jak znalazl :)

    OdpowiedzUsuń

Print