Zupa z pęczakiem
Przepyszna zupka z pęczakiem często gości na naszym stole.
Na pewno zasmakuje Waszym domownikom, jest bardzo delikatna w smaku.
Składniki :
- 2 pałki z kurczaka,
- marchew,
- pietruszka,
- cebula,
- 3 ziemniaki,
- 100 g kaszy pęczak ,
- łyżka posiekanej natki,
- pieprz,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- sól.
Przygotowanie
:
Do garnka włożyć pałki, cebulę, marchew, pietruszkę, ziele angielskie i
liść laurowy. Następnie gotuj wszystko do uzyskania wywaru
drobiowego. Opłukaną kaszę wrzucić do rosołu wraz z pokrojonymi
ziemniakami. Gotuj 20-30 min. Dopraw do smaku.
w najbliższych dniach rusza konkurs "Wiosenne zupy". Zapraszam, do wygrania bardzo atrakcyjne nagrody!
OdpowiedzUsuńAkcja na Durszlak.pl: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/wiosenne-zupy
Akcja na Mikser Kulinarny: http://zmiksowani.pl/akcje-kulinarne/wiosenne-zupy
Uwielbiam !! Sama nigdy nie gotowałam, ale zawsze jak jadę do rodzinnego domu to ona już a mnie czeka !
OdpowiedzUsuńto jest zupa na pałkach czy skrzydełkach?pałki w składzie, skrzydełka w opisie
OdpowiedzUsuńszkoda, że nie ma ilości wody podanej, nie chce by wyszła za rzadka. Lubię gęste zupy.
OdpowiedzUsuńWitam ciepło,
Usuńprzepraszam że wprowadziłam w błąd.
Wody zawsze wlewam trochę więcej , bo u mnie domownicy wolą rzadką zupkę.
Ale możesz wlać mniej bo kasza (pęczak) dużo chłonie, jak będzie za gęsta zawsze można dolać odrobinkę i podgotować chwileczkę.
bardzo dziękuje, zupka ugotowana, poradziłam sobie :) pysznaaaaa
Usuń