Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Moja propozycja dla leniwych na obiad.
Mięso duszone na wolnym ogniu staje się niewiarygodnie miękkie i smaczne.
Znakomicie pasuje z kaszą .
Składniki :
- 400g karkówki wieprzowej
- 2 cebule
- 6-8 szt pieczarek
- 1/2 puszki pomidorów krojonych w puszce
- bulion
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- liść laurowy
- olej
Przygotowanie :
Mięso opłukaj i pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso. Ściągnij karkówkę i przełóż na talerz. Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i na tym samym tłuszczu smaż co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i pomidory. Duś pod przykryciem przez 50-60 minut co jakiś czas mieszając.
Gulasz kasza, połączenie doskonałe, chociaż ostatnio mam fazę robienia szpecli do potraw z sosem :-)
OdpowiedzUsuńA gulaszu wieprzowego już jakiś czas nie jadłem, muszę dorwać ładny kawałek mięska :-)
Pysznie. Muszę wyprobować.
OdpowiedzUsuńHummmm...je mangerais bien ton petit plat sa l'aire délicieux!
OdpowiedzUsuńBisous
Oddawaj koszulki rycerz!
OdpowiedzUsuńPycha! Najlepszy pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuń