czwartek, 4 kwietnia 2013

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

 Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Moja propozycja dla leniwych na obiad.
Mięso  duszone na wolnym ogniu staje się niewiarygodnie miękkie i smaczne.
Znakomicie pasuje z kaszą .


Składniki :
  • 400g karkówki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 6-8 szt pieczarek
  • 1/2 puszki pomidorów krojonych w puszce
  • bulion
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • olej

Przygotowanie :

Mięso opłukaj i pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso. Ściągnij karkówkę i przełóż na talerz. Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i na tym samym tłuszczu smaż co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i pomidory. Duś pod przykryciem przez 50-60 minut co jakiś czas mieszając.

5 komentarzy:

  1. Gulasz kasza, połączenie doskonałe, chociaż ostatnio mam fazę robienia szpecli do potraw z sosem :-)
    A gulaszu wieprzowego już jakiś czas nie jadłem, muszę dorwać ładny kawałek mięska :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Hummmm...je mangerais bien ton petit plat sa l'aire délicieux!

    Bisous

    OdpowiedzUsuń
  3. Oddawaj koszulki rycerz!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha! Najlepszy pomysł na obiad :)

    OdpowiedzUsuń

Print