wtorek, 9 kwietnia 2013

Ciasteczkowe pancakes

Ciasteczkowe pancakes

Do pancakes można dodać co tylko się zapragnie.
Owoce, bakalie, czekoladę czy też kruche ciasteczka. 
Pyszne na śniadanie czy podwieczorek !

Składniki : 
  • 1 3/4 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka maślanki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka miodu
  • 4-6 ciasteczek pełnoziarnistych
Przygotowanie :
  
 Do miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Do drugiej miseczki wlej maślankę, mleko, miód i dodaj jajko wymieszaj. Do mąki wlej "mokre składniki" i wszystko dokładnie zmiksuj. Wsyp pokruszone ciasteczka i delikatnie wymieszaj. Ciasto nakładaj łyżką obiadową. Smaż na średnim ogniu. Przewracaj na drugą stronę gdy na powierzchni pokażą się pęcherzyki. 

15 komentarzy:

  1. Te pancakes po prostu proszą się o zrobienie :) Wyobrażam sobie, jak te ciasteczka muszą fajnie chrupać.

    OdpowiedzUsuń
  2. to, co chrupie musi być pyszne! a jakie piękne i równe te pankejki! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. nigdy nie dodawałam do nich ciastek. Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy jeszcze nie robiłam pancakes. Ale zawsze chciałam spróbować! Ten przepis jest niesamowity ale zamiast ciasteczek pełnoziarnistych dodałabym piegusków <3 w każdym bądź razie czegoś z czekoladą mam nadzieję, że niedługo je wykonam. Świetny blog i dodałam do polecanych pozdrawiam!
    http://cat-kitchen-paradise.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z pieguskami też byłby pyszne :)
      Dziękuje za miłe słowa :)
      Pozdrawiam !

      Usuń
  5. świetne placuszki ,pysznie wyglądają ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. z ciasteczkami - super :) pełnoziarniste albo korzenne, mmmm :)

    OdpowiedzUsuń
  7. O kurczę, kapitalny pomysł z tymi ciasteczkami!

    OdpowiedzUsuń
  8. Dodawałam różne produkty do placuszków, ale nigdy ciasteczek :D Super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ta posypka, która spada z placuszków wygląda bosko :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Cześć, właśnie robię takie placuszki, natomiast mam problem, bo o ile z wierzchu wyglądają bardzo ładnie to w środku są surowe... Najpierw smażyłam na maśle, teraz zmieniłam masło na olej, ale nie wiem co z tego wyjdzie... Jakieś rady na następny raz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam ciepło,
      Placuszki smażę z reguły na patelni teflonowej bez użycia żadnego tłuszczu.
      Może zapomniałaś doda proszku do pieczenia bo to jest podstawowy przepis na pancakes.

      Usuń

Print