środa, 3 kwietnia 2013

Muffinki z marchewką i jabłkiem

Muffinki z marchewką i jabłkie
oprószone orzechami laskowymi

Pyszne i bardzo aromatyczne muffinki.
Świetne na drugie śniadanie czy podwieczorek.
  
Składniki :
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 szklanki maki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka oleju
  • 2 średnie marchewki
  • 1 jabłko
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki pokrojonych orzechów laskowych
Przygotowanie : 

Do miski wbij jajka i wsyp cukier. Ubij całość na puszystą masę.  Partiami wlej olej nie przerywając miksowania oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Połącz składniki. Marchewkę zetrzyj na tarce, jabłka potnij na drobną kostkę i wrzuć do ciasta. Delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do papilotek. Posyp muffinki orzechami. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. 

 

7 komentarzy:

  1. bardzo fajne babeczki , podobają mi się te dodatki ;p

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj wzięłabym taką jedną ze sobą do pracy. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy przepis - trzeba przetestować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis wydaje się prosty, a muffiny wyglądają pysznie, chyba wypróbuję jeszcze dzisiaj:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetnie wyglądają, mam nadzieję, że wyjdą tak samo dobrze! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zachęcam do dodania zdjęcia na fb :)

      Życzę udanego wypieku :)

      Usuń

Print