poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Pomarańczowy kurczak

Pomarańczowy kurczak

Pysznie, prosto i aromatycznie.
Nie ma nic lepszego niż obiad przy którym nie trzeba dużo przygotowań.
Składniki:
  • 5 pałek z kurczaka
  • 1 pomarańcz
  • garść świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • olej
 Przygotowanie :
 
Mięso oczyść i opłukaj.  Wrzuć do miski. Polej olejem, natrzyj solą i pieprzem. Wrzuć świeży tymianek i pokrojoną pomarańcz. Dokładnie połącz składniki. Nakryj folią i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Pałki przełóż do naczynia i piecz w nagrzanym piekarniku przez 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. 

2 komentarze:

  1. Ciekawe połączenie, muszę kiedyś wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  2. Une délice ton poulet!

    Bisous

    OdpowiedzUsuń