Pomarańczowy kurczak
Pysznie, prosto i aromatycznie.
Nie ma nic lepszego niż obiad przy którym nie trzeba dużo przygotowań.
Nie ma nic lepszego niż obiad przy którym nie trzeba dużo przygotowań.
Składniki:
- 5 pałek z kurczaka
- 1 pomarańcz
- garść świeżego tymianku
- sól
- pieprz
- olej
Mięso oczyść i opłukaj. Wrzuć do miski. Polej olejem, natrzyj solą i pieprzem. Wrzuć świeży tymianek i pokrojoną pomarańcz. Dokładnie połącz składniki. Nakryj folią i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Pałki przełóż do naczynia i piecz w nagrzanym piekarniku przez 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciekawe połączenie, muszę kiedyś wypróbować!
OdpowiedzUsuńUne délice ton poulet!
OdpowiedzUsuńBisous