Ziołowe bułeczki
z serkiem topionym i suszonymi pomidorami
Z dzieciństwem kojarzy mi
się ser topiony. Do dzisiaj od czasu do czasu lubię sobie zjeść taki po
prostu z bułką stąd pomysł na taki przepis. Cieplutkie, w sam raz na
zimę bułeczki z ciągnącym się serem i delikatnym ale wyraźnym smakiem
są po prostu pyszne. Nie
można im się oprzeć - spróbuj, a sam się przekonasz!
Składniki :
- 1 szklanka ciepłej wody,
- 10g suszonych drożdży,
- 3 łyżki masła,
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego,
- 1 jajko,
- 3 1/2 szklanki mąki,
- ok 12 szt serków topionych śmietankowych - "trójkąciki"
- pomidory suszone w zalewie
- jajko do posmarowania bułeczek.
Przygotowanie
:
Do miski wsyp mąkę , suche drożdże i sól, wymieszaj. Dodaj ciepłą
wodę, roztopione masło i jajko, połącz dokładnie składniki. Wysyp ciasto na stolnicę
i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 30
minut. Podziel ciasto na części, rozwałkuj i na środku połóż serek i kawałek suszonego pomidora. W dłoniach uformuj bułeczki. Ułóż
bułeczki obok siebie w odstępach. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp
przyprawą do pizzy. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut aż
bułeczki się ze złocą.
o mniami, to musi być dooobre ;))
OdpowiedzUsuńI would love to make them, but Google translation is not working so I do not understand recipe.
OdpowiedzUsuńHey Zorica :)
UsuńTranslate recipe for you :)
Ingredients:
1 cup of warm water,
10g dried yeast,
1/3 cup oil,
1 teaspoon salt
1 egg,
3 1/2 cups of flour,
2 teaspoons garlic bear,
dried tomatoes (for stuffing)
processed cheese (for stuffing)
egg for brushing rolls.
In a bowl pour the flour, dry yeast, garlic and salt -> mix. Add warm water, oil and egg, combine ingredients thoroughly. Shaun dough on pastry board and exactly the product cake. Cover the dough with a cloth and let stand for 30 minutes. Divide the dough into parts, roll it out and put in the middle of the cheese and sun-dried tomatoes, in the hands shape into rolls. Place the rolls next to each other at intervals. Brush with beaten egg. Bake at 200 degrees for 15-20 minutes until the rolls are golden.
I wish you successful pastries and tasty!
Ale piękne i rumiane bułeczki!!! A jak muszą cudowne smakować... Gratuluję pomysłu na ciekawe nadzienie :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do spróbowania :)
UsuńŚwietne nadzienie, muszą być smaczne!:)
OdpowiedzUsuń