czwartek, 13 lutego 2014

Kremowa zupa pomidorowa z mozzarellą

Kremowa zupa pomidorowa z mozzarellą


Składniki :
  • 6 - 8 szt dojrzałych pomidorów,
  • 4 szklanki bulionu warzywnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki śmietany,
  • oliwa z oliwek,
  • starta mozzarella. 

Przygotowanie :

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Wsadź do blendera i zmiksuj. Do garnka wlej oliwę z oliwek. Wrzuć pomidory,posiekany drobno czosnek i wlej bulion. Duś 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę. Podawaj zupę gorącą posypaną mozzarellą.


4 komentarze:

  1. pysznie wygląda:) lubię pomidorową zupę w każdej wersji:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, takie właśnie lubię najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. banalny przepis ,ale jaki pomysłowy. niewiarygodne że ze zwykłej pomidorowej można zrobić nowoczesną ,odmienioną wersję :)

    OdpowiedzUsuń

Print