Kremowa zupa pomidorowa z mozzarellą
Składniki :
- 6 - 8 szt dojrzałych pomidorów,
- 4 szklanki bulionu warzywnego,
- 2 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz,
- 2 łyżki śmietany,
- oliwa z oliwek,
- starta mozzarella.
Przygotowanie :
Pomidory
sparz i obierz ze skórki. Wsadź do blendera i zmiksuj. Do garnka wlej
oliwę z oliwek. Wrzuć pomidory,posiekany drobno czosnek i wlej bulion.
Duś 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę. Podawaj zupę gorącą posypaną mozzarellą.
pysznie wygląda:) lubię pomidorową zupę w każdej wersji:)
OdpowiedzUsuńpychotka <3 uwielbiam!
OdpowiedzUsuńMniam, takie właśnie lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńbanalny przepis ,ale jaki pomysłowy. niewiarygodne że ze zwykłej pomidorowej można zrobić nowoczesną ,odmienioną wersję :)
OdpowiedzUsuń