Parmezanowe gofry
z jajkiem sadzonym i awokado
Wytrawne gofry są świetnym rozwiązaniem zamiast pieczywa.
Sprawdzą się na śniadanie jak również na kolację.
Bardzo szybko się je przygotowuje a na dodatek są przepyszne.
Sprawdzą się na śniadanie jak również na kolację.
Bardzo szybko się je przygotowuje a na dodatek są przepyszne.
Składniki : ( na około 4 gofry - 4 porcje )
- 150g startego parmezanu,
- 1 1/2 szklanki mąki,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 2 szklanki mleka,
- 2 jajka,
- 3 łyżki Smalczyk Smakowita Pajda z ziołami ogrodowymi,
- sól,
- pieprz.
- 4 jajka,
- rukola,
- awokado,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie :
Smalczyk przełóż do garnuszka i roztop. Wsyp do miski parmezan, mąkę, proszek do pieczenia oraz pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj składniki. Wlej mleko, roztopiony smalczyk oraz wbij jajko. Zmiksuj wszystko na jednolite ciasto. W gofrownicy piecz gofry na złoty kolor.
Na patelni roztop smalczyk. Wbij jajka. Posyp solą i pieprzem. Przykryj pokrywka i smaż na miękko. Na każdego gofra ułóż rukolę. Następnie sadzone jajko i kawałek awokado.
Smakowita Pajda zaskoczyła mnie doskonałym smakiem. Świetnie sprawdza się do posmarowania pieczywa ale również do smażenia i pieczenia. Spróbuj wyczarować znakomite danie ze Smakowitą Pajdą.
Przepis na `'Parmezanowe gofry z jajkiem sadzonym i awokado '' bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.
świetne śniadanie:)
OdpowiedzUsuńWytrawne gofry??
OdpowiedzUsuńDla mnie zupełna nowośc.
Świetna odmiana dla tradycyjnego pieczywa :)
UsuńŁadnie i smacznie wygląda, fajne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis, jesteśmy na etapie słodkich gofrów, (od niedawana mamy gofrownicę ) ale to będzie kolejny przepis do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńNa początku jak mieliśmy gorfownice to robiliśmy tylko słodkie gofry.
UsuńWytrawne są fajnym zamiennikiem na śniadanie. Mozna je podać z jajkiem sadzonym lub ulubionymi pastami.