Dietetyczne roladki z indyka
Składniki :
- 400g fileta z indyka,
- 300g szpianku, ( u mnie mrożony w liściach )
- 2 ząbki czosnku,
- 1 cebula,
- sól,
- pieprz,
- oregano,
- 1 łyżka masła,
Mięso pokrój w plastry i delikatnie rozbij. Na patelni rozpuść mało i dodaj posiekaną cebulę. Chwilę podsmaż i wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj szpinak i duś parę minut. Mięso posyp solą, pieprzem. Na środek ułóż farsz ze szpianku i zwiń w roladkę. Każdą roladkę posyp pieprzem i oregano. Zawiń w folię spożywczą i końce zawiąż. Mięso wrzuć na wrzątek. Gotuj ok 15 minut.
lubię tego typu jedzenie:) roladki wyglądają fantastycznie:)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają :) Niedawno miałam na obiadek podobne :>
OdpowiedzUsuń