wtorek, 18 lutego 2014

Dietetyczne roladki z indyka

Dietetyczne roladki z indyka 


Składniki :
  • 400g fileta z indyka,
  • 300g szpianku, ( u mnie mrożony w liściach )
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • sól,
  • pieprz,
  • oregano,
  • 1 łyżka masła,
Przygotowanie :

Mięso pokrój w plastry i delikatnie rozbij. Na patelni rozpuść mało i dodaj posiekaną cebulę. Chwilę podsmaż i wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj szpinak i duś parę minut. Mięso posyp solą, pieprzem. Na środek ułóż farsz ze szpianku i zwiń w roladkę. Każdą roladkę posyp pieprzem i oregano. Zawiń w folię spożywczą i końce zawiąż. Mięso wrzuć na wrzątek. Gotuj ok 15 minut. 

3 komentarze:

  1. lubię tego typu jedzenie:) roladki wyglądają fantastycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglądają :) Niedawno miałam na obiadek podobne :>

    OdpowiedzUsuń

Print