Mielona rolada z kurczaka ze szpinakiem
Składniki :
- 400g fileta z kurczaka,
- 300g szpianku, ( u mnie mrożony w liściach )
- 2 ząbki czosnku,
- 1 cebula,
- sól,
- pieprz,
- oregano,
- 1 łyżka masła,
Mięso zmiel. Wsyp sól, pieprz i oregano. Wymieszaj składniki. Na patelni rozpuść masło i dodaj posiekaną cebulę. Chwilę podsmaż i wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj szpinak i duś parę minut. Mięso posyp solą, pieprzem. Mięso podziel na 2 części. Do jednej dodaj szpinak i wymieszaj. Rozwiń folię spożywczą i wyłóż cześć mięsa bez szpinaku. Lekko rozpłaszcz dłonią. Na górę ułóż cześć ze szpinakiem. Zwiń w roladkę i zawiąż końce tworząc " cukierka ". Mięso wrzuć na wrzątek. Gotuj ok 15 minut.
genialnie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńgotujemy w folii?
OdpowiedzUsuńtak, w folii. Jak mięso się podgotuje folia sama się ześlizgnie :)
UsuńWypróbuję wersję z kolorowymi paprykami :)
OdpowiedzUsuńSmacznego !
Usuń