Rolady wołowe z papryką
Składniki
rolady :
- 6 plastrów wołowiny,
- 1 duża cebula,
- papryka czerwona,
- musztarda,
- sól,
- pieprz,
- śmietana,
- olej do smażenia,
- bulion.
Przygotowanie
rolady :
Mięso opłucz i za pomocą tłuczka rozbij. Każdy plaster posmaruj
musztardą i oprósz pieprzem. Cebulę i paprykę pokrój na
paseczki i połóż na każdym płacie mięsa. Zawiń i zepnij za pomocą
wykałaczki lub obwiąż sznurkiem spożywczym. Na patelni rozgrzej olej i
smaż rolady z każdej strony. Gdy już zbrązowieją zalej bulionem i duś
pod przykryciem do miękkości. Dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą i
pieprzem.
smacznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńTo taki świąteczny, ekstra obiad.
OdpowiedzUsuń