poniedziałek, 3 lutego 2014

Owsianka zapiekana w jabłku

Owsianka zapiekana w jabłku


Składniki : ( na 1 porcje )
  • 1duże jabłko
  • 4-5 łyżek płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka
Przygotowanie :

Do rondelka wlej mleko. Zagotuj. Wsyp płatki owsiane i gotuj 3-4 minuty co jakiś czas mieszając. Ukrój  górę jabłek i wydrąż nasienie. Do jabłka włóż owsiankę. Zapiekaj w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 190 stopni.

10 komentarzy:

  1. taką owsiankę na pewno wypróbuję! :) nie tylko musi być smaczna ale i efektownie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rewelacyjnie smakuje ! Najważniejsze że jest zdrowa :)

      Usuń
  2. Fantastyczny pomysł. Koniecznie muszę go kiedyś wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo efektownie. A taka owsianka nie wylewa się z jabłka ?

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam serdecznie,
    Owsiankę przygotowuję gęstszą - tak 4-5 łyżek płatków na szklankę mleka.
    Nic nie powinno wypłynąc.

    Pozdrawiam, Ewelina

    OdpowiedzUsuń

Print