piątek, 23 marca 2012

Roladki z ryby

Roladki z białej ryby


Składniki : 2 filety z białej ryby (u mnie dorsz) , 2 łyżki masła, 2 łyżki soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, 2 łyżki musztardy ziarnistej, natka pietruszki, oliwa, sól, pieprz.

Przygotowanie : Filety umyj i osusz. Masło rozpuść na patelni, odstaw do ostygnięcia. Dodaj  sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. W osobnej miseczce ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, wymieszaj z miodem i musztardą. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Filety posmaruj pastą musztardową, posyp natką pietruszki. Zwiń rybę w roladkę i zepnij wykałaczką. rozłóż roladki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, polej cytrynowym masłem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut.




2 komentarze:

  1. Pyszna propozycja na zdrowy, lekki obiad.

    OdpowiedzUsuń
  2. jem zdecydowanie za mało ryb.
    Twoja wersja jest rewelacyjna.
    w takim musztardowo-miodowym sosie ryby jeszcze nie spotkałam.

    OdpowiedzUsuń

Print