niedziela, 4 marca 2012

Mini torciki

Mini torciki



Składniki: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów, 25dag serka mascarpone, 2 łyżki soku z cytryny, łyżka skórki z cytryny 4 łyżki cukru pudru, 4 łyżki miodu. (Do dekoracji truskawki, czekolada)

Przygotowanie : Serek mascarpone ubić z sokiem z cytryny, skórką z cytryny oraz cukrem pudrem na gładką masę.  Przekrój biszkopty na pół, tak aby dół torcika stanowiła przecięta część.  Połowę przekrojonych biszkoptów należy zgnieść dodać miód i uformować kółko, dno torcika.
Na uformowane dno należy dać 2 łyżki serka i zacząć układać wokół biszkopty. Uzupełnić pozostałą cześć serka wewnątrz. Torcik udekoruj truskawką zanurzoną w czekoladzie. 


3 komentarze:

  1. Bardzo apetycznie si prezentują te torciki. Przepadam za mascarpone!

    OdpowiedzUsuń
  2. śliczniutkie, śliczniutkie i jeszcze raz śliczniutkie :) porywam jeden dla siebie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Podaję link do przepisu Akcji Weekendowa Cukiernia do któej przesłałaś przepis...Nie mogę zaakceptować gdyż jest niezgodny z przepisem ale zapraszam do wypieku naszej propozycji- masz czas do końca marca na wypiek...mam nadzieje, że się dołączysz:-)

    http://weekendowacukiernia2.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Print