piątek, 9 marca 2012

Maślane ciasteczka z żurawiną

Maślane ciasteczka z żurawiną


Składniki : 220g miękkiego masła, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mleka, 1 łyżeczka esencji waniliowej, 1/2 łyżeczki soli, 2,5 szklanki mąki, 2 garści żurawiny, 1 garść orzechów włoskich, wiórki kokosowe. 

Przygotowanie : Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać mleko, sól i esencję waniliową. Wszystko razem ponownie zmiksować. Dodać przesianą mąkę do masy i dokładnie wymieszać.  Wrzucić posiekane orzechy z żurawiną i delikatnie wymieszać. Uformować dwa wałki i obtoczyć w wiórki kokosowe. Zawinąć ciasto w folię i odstawić do lodówki na 1,5 - 2 godz. Po tym czasie pokroić ciasto na plastry. Piec w temperaturze 180 stopni przez 15 min. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print