poniedziałek, 19 marca 2012

Banana Pie - Bez pieczenia

  Banana Pie

Składniki : 100g herbatników maślanych, 1/2 kostki masła lub margaryny, 1 puszka masa kajmakowej, 2 banany, śmietana kremówka 36% 150ml.
czekolada do dekoracji

Przygotowanie :  Herbatniki kruszymy i dodajemy do nich rozpuszczone letnie masło - dokładnie mieszamy. Utworzoną masą wykładamy spód formy do tortu na to kładziemy cienką warstwę  masy kajmakowej (wcześniej należy podgrzać masę aby łatwo się rozprowadzała). Następnie pokrojone       w plasterki banany i jeszcze raz bardzo cienką warstwę masy. Na wierzch deseru wykładamy ubitą śmietanę formę przykrywamy folią aluminiową i wkładamy na 3 godz do lodówki.



3 komentarze:

  1. bomba kaloryczna, ale za to jaka pyszna w smaku;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ach, tak dawno nie miałam okazji uraczyć się tym ciachem.

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam, mniam, mniam !


    pozdrawiamy
    www.mieszak.pl

    OdpowiedzUsuń

Print