niedziela, 18 marca 2012

Rogaliki z NUTELLĄ i marcepanem

Rogaliki z NUTELLĄ i marcepanem


Składniki : 40 dag mąki, 3 łyżki kakao, 4 dag drożdży, 1/2 szklanki cukru, jajko, 200ml przegotowanego mleka, 6 łyżek masła, 20 dag masy marcepanowej, nutella, cukier puder

Przygotowanie : Mąkę mieszamy z kakao, pokruszonymi drożdżami i cukrem, Mieszalny dokładnie . Wbijamy jajko. Zagniatamy ciasto dolewając mleko i dodając masło. Dobrze wyrobione ciasto odstawiamy na 30 min. Rozwałkowujemy ciasto, podsypując mąką. Kroimy ciasto na trójkąty. układamy na każdym kawałek marcepanu i całość smarujemy nutellą. Składamy formując rogaliki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20 minut. Wystudzone rogaliki posypujemy cukrem pudrem.




3 komentarze:

  1. Ależ musiały być pyszne. Zjadłabym teraz takie choćby dwa mimo pozniej pory.

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo przystępny i łatwy przepis. rogaliki naprawdę są strzałem w moje gusta ;]

    OdpowiedzUsuń
  3. Musialy wspaniale smakowac... Nie sa wcale trudne do zrobienia, wiec moze i ja sie skusze!

    OdpowiedzUsuń

Print