czwartek, 29 marca 2012

Makaron ze szpinakiem, łososiem i mascarpone

Makaron ze szpinakiem, łososiem i mascarpone



Składniki :200g makaronu pełnoziarnistego tagliatelle, 150ml śmietany kremówki, 100g wędzonego łososia, 4-5 garści świeżego szpinaku , 2 łyżki sera mascarpone, sól, pieprz


Przygotowanie : Do gotującej i osolonej  wody wrzucić makaron i gotować al dente. Odcedzić. Zachować około 1/3 szklanki wody z ugotowanego makaronu. Do osobnego rondelka wlać śmietanę i wodę z makaronu , doprowadzić do wrzenia na wolnym ogniu. Dodać mascarpone i szpinak. Bardzo delikatnie wymieszać. Gotować 2-3 minuty. Do sosu wrzucić makaron, wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku.
Makaron ze szpinakiem wyłożyć na talerz i posypać wędzonym łososiem.







3 komentarze:

  1. Zapraszam do dodania przepisu do konkursu "Makarony Świata". Wszystkie informacje są na moim blogu: http://nietylkopasta.blogspot.com/p/konkurs.html. Możesz dodać przepis za pomocą akcji na Durszlaku, nie zapomnij jednak o wklejeniu banerka akcji!

    OdpowiedzUsuń
  2. szybko, smacznie i przyjemnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste, pyszne, szybkie - takie dania uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń

Print