czwartek, 29 marca 2012

Makaron ze szpinakiem, łososiem i mascarpone

Makaron ze szpinakiem, łososiem i mascarpone



Składniki :200g makaronu pełnoziarnistego tagliatelle, 150ml śmietany kremówki, 100g wędzonego łososia, 4-5 garści świeżego szpinaku , 2 łyżki sera mascarpone, sól, pieprz


Przygotowanie : Do gotującej i osolonej  wody wrzucić makaron i gotować al dente. Odcedzić. Zachować około 1/3 szklanki wody z ugotowanego makaronu. Do osobnego rondelka wlać śmietanę i wodę z makaronu , doprowadzić do wrzenia na wolnym ogniu. Dodać mascarpone i szpinak. Bardzo delikatnie wymieszać. Gotować 2-3 minuty. Do sosu wrzucić makaron, wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku.
Makaron ze szpinakiem wyłożyć na talerz i posypać wędzonym łososiem.







2 komentarze:

Print