piątek, 23 listopada 2012

Smarowidło z łososia

Smarowidło z łososia

Przepyszne smarowidło.
Bardzo zdrowe i pożywne. 
Najlepsze smarowidło na kanapki.


Składniki : 200g surowego łososia, 2 łyżki sosu chrzanowego, skórka starta z 1 cytryny, sól, pieprz, pęczek szczypiorku, 100g masła. 

Przygotowanie : Łososia oczyść, przypraw solą i pieprzem. Ugotuj na parze, obierz ze skóry i ości. Masło roztop w rondelku i dodaj do łososia 3 łyżki. Szczypiorek posiekaj wsyp do ryby razem ze skórka cytrynową. Dodaj sos chrzanowy i wieszaj składniki. Przypraw solą i pieprzem. Smarowidło przełóż do miseczki i zalej pozostałym masłem. Całość wsadź do lodówki na minimum 2 godziny.


5 komentarzy:

  1. Takie to proste, a na pewno smaczne! Uwielbiam domowe pasty do chleba.

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie wyglądają te kolorki na kromce :)

    OdpowiedzUsuń
  3. smarowidło swojsko brzmi, a tu tak elegancko na Twojej kromce chleba :)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam łososia, ale smarowidło?
    interesujący pomysł!
    pozdrawiam :]

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię takie smarowidła, często robię pasty rybne :)

    OdpowiedzUsuń

Print