Smarowidło z łososia
Przepyszne smarowidło.
Bardzo zdrowe i pożywne.
Najlepsze smarowidło na kanapki.
Składniki : 200g surowego łososia, 2 łyżki sosu chrzanowego, skórka starta z 1 cytryny, sól, pieprz, pęczek szczypiorku, 100g masła.
Przygotowanie : Łososia oczyść, przypraw solą i pieprzem. Ugotuj na parze, obierz ze skóry i ości. Masło roztop w rondelku i dodaj do łososia 3 łyżki. Szczypiorek posiekaj wsyp do ryby razem ze skórka cytrynową. Dodaj sos chrzanowy i wieszaj składniki. Przypraw solą i pieprzem. Smarowidło przełóż do miseczki i zalej pozostałym masłem. Całość wsadź do lodówki na minimum 2 godziny.
Takie to proste, a na pewno smaczne! Uwielbiam domowe pasty do chleba.
OdpowiedzUsuńFajnie wyglądają te kolorki na kromce :)
OdpowiedzUsuńsmarowidło swojsko brzmi, a tu tak elegancko na Twojej kromce chleba :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam łososia, ale smarowidło?
OdpowiedzUsuńinteresujący pomysł!
pozdrawiam :]
Lubię takie smarowidła, często robię pasty rybne :)
OdpowiedzUsuń