Karton chroni jak natura
Owoce i warzywa to nieodłączne składniki przygotowywanych dań.
Dostarczają niezbędnych witamin i minerałów.
Te cenne substancje wymagają szczególnej ochrony przed czynnikami zewnętrznymi.
Natura zadbała o to i obdarzyła owoce oraz warzywa skórką,
która chroni to, co dobre.
Opakowania Tetra Pak, tak jak skórka,
chronią żywność przed utratą składników odżywczych i zachowują jej naturalne właściwości.
Produkty w aseptycznych kartonach Tetra Pak nie wymagają utrwalania konserwantami.
chronią żywność przed utratą składników odżywczych i zachowują jej naturalne właściwości.
Produkty w aseptycznych kartonach Tetra Pak nie wymagają utrwalania konserwantami.
6 warstw opakowania Tetra Pack, chroni to, co dobre !
Opakowania kartonowe mają wyjątkowe właściwości ochronne dzięki wielowarstwowej budowie.
Każda z warstw pełni inną funkcję.
Razem tworzą one unikalny system zabezpieczenia wrażliwych produktów spożywczych.
Razem tworzą one unikalny system zabezpieczenia wrażliwych produktów spożywczych.
Obecnie bardzo trudno znaleźć w sklepach produkty wytworzone bez
jakichkolwiek substancji dodatkowych.
Z jednej strony obawiasz się, że
ich spożycie w nadmiarze może zaszkodzić Tobie i Twojej rodzinie, z
drugiej stawiasz coraz większe wymagania przed producentami dotyczące
dostępności, trwałości, funkcjonalności i wygody użycia artykułów
spożywczych.
Konserwanty mają na celu przedłużenie trwałości artykułów
spożywczych i ich ochronę przed działaniem drobnoustrojów. Ich użycie
jest uzasadnione wtedy, gdy metody utrwalania fizycznego (np.
pasteryzacja, suszenie, itp.) lub biologicznego (np. ukwaszenie) są
niewystarczające lub niemożliwe do zastosowania.
Uważaj na konserwanty i uważnie czytaj etykiety na produktach
by ochronić się od niebezpiecznych składników.
Na stronie internetowej możesz wpisać nazwę konserwantu którego nie znasz.
Od razu będziesz wiedzieć czy jakiś składnik jest niebezpieczny dla zdrowia.
Zatem wybieraj świadomie.
Aseptyczne opakowania Tetra Pak eliminują konieczność stosowania konserwantów do utrwalania żywności i to wszystko dzięki pasteryzacji.
Produkty przed zapakowaniem zostają poddane działaniu
podwyższonej temperatury.
Pozwala to zabezpieczyć je przed
drobnoustrojami.
Proces ten przypomina domową pasteryzację i wekowanie w
słoikach, które na pewno znasz z własnego doświadczenia lub pamiętasz z
dzieciństwa.
W podobny sposób technologia aseptyczna pozwala na
zachowanie smaku, aromatu, wartości odżywczych żywności oraz sprawia, że
można przechowywać ją przez dłuższy czas bez konieczności chłodzenia.
Wzbieraj świadomie dla Ciebie i swoich bliskich.
Wybieraj produkty ekologiczne.
Opakowania Terta Pak mogą zostać poddane ponownemu przetworzeniu.
Zgnieć zużyte opakowanie kartonowe, zanim je wyrzucisz.
W tej sposób zmniejszysz objętość śmieci wywożonych z Twojego gospodarstwa domowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz