Makaron w sosie bolognese
Tradycyjne dania są najlepsze.
Proste do przygotowania i pyszne a każdy domownik będzie zajadał się ze smakiem.
Składniki : 300g mięsa mielonego, 1 puszka pomidorów krojonych w
zalewie, 1 cebula,
oliwa, ser tarty parmezan, sól, pieprz, 150ml białego
wina, 150ml śmietany, 150g makaronu.
Przygotowanie
: Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę pokrój na kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i smaż
cebulę co jakiś czas mieszając. Dodaj mięso i podsmaż. Przypraw solą i
pieprzem. Wlej pomidory i wino. Całość wymieszaj i duś 5-6 minut. Dodaj
śmietanę i połącz składniki. Wrzuć makaron do sosu i połącz składniki.
pyszna klasyka!
OdpowiedzUsuńI zawsze się sprawdza. Wygląda super:-) pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńUwieelbiam makaron!;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie dodawałem śmietany do bolognese :) Bardzo mi się podoba ten makaron, już któryś raz widzę u Ciebie te serpentynki :)
OdpowiedzUsuńO, przypomniałaś mi, że dawno nie jadłam bolognese... Twoja wersja wygląda tak apetycznie, że mam już ochotę na obiad :)
OdpowiedzUsuńApetycznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne danie i fajne, kolorowe zdjęcie, dziękujemy za dodanie!
OdpowiedzUsuńPyszna klasyka :) nigdy nie dodawałam wina ani śmietany, muszę kiedyś spróbowac w tej wersji :)
OdpowiedzUsuń