piątek, 24 sierpnia 2012

Filet z kurczaka nadziewany kurkami

Filet z kurczaka 
nadziewany kurkami i mozzarellą

Kurek w tym roku pod dostatkiem.
Zauroczona przepisem kurczaka z mozzarellą i kurkami musiałam go zrobić.
Banalne połączenia są najlepsze na świecie.
Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu.

Składniki : 2 filet z kurczaka, 150g świeżych kurek, cebula, 100ml białego wina, cebulka zielona, mozzarella, sól, pieprz, jajko, bułka tarta, olej.

Przygotowanie : Kurki oczyść. Cebulę pokrój na kostkę i podsmaż na maśle. Dodaj kurki, smaż parę minut. Wlej wino, ciągle smażąc. Filet z kurczaka oczyść, rozbij i oprósz solą i pieprzem. Na każdy filet rozłóż grzyby oraz pokrojoną mozzarellę. Delikatnie zwiń i zepnij wykałaczkami. Rolady obtocz w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony.



7 komentarzy:

  1. kurkowe nadzienie - palce lizać! ^^

    OdpowiedzUsuń
  2. Szkoda, że nie mam gdzie nazbierać kurek, bo zrobiłabym takie cudo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. To musi być pyszne! Uwielbiam kurki.Świetne połączenie.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. kooocham kurki, niestety do gotowania mam dwie lewe ręce trzeba będzie namówić współlokatorkę może upichci nam obiadek :)

    OdpowiedzUsuń

Print