piątek, 21 czerwca 2013

Schab z grilla

Schab z grilla

Bardzo aromatyczne mięsko z grilla.
A co najważniejsze bardzo proste do przygotowania.

Składniki :
  • 4 kawałki schabu bez kości
  • 1/4 szklanki oleju
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka gorczycy
Przygotowanie :

Do miski wlej oliwę. Dodaj sól, pieprz, gorczycę,  przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj składniki. Mięso wrzuć do marynaty. Dokładnie natrzyj i włóż do lodówki na 2-3 godziny. Mięso usmaż na grillu.

3 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie!

    A zamiast schabu można zrobić z kurczakiem?

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam ciepło,
    oczywiście marynatę można zrobić z filetem ale dodałabym parę kropel sok z cytrynyżeby mięso było soczyste :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ one apetycznie wyglądają! Wspaniale!

    OdpowiedzUsuń

Print