wtorek, 18 czerwca 2013

Drobiowe szaszłyki

Drobiowe szaszłyki

Bardzo soczyste szaszłyki w kurczaka dzięki marynacie z cytryny.
Możesz je przygotować na patelni grillowej lub grillu.  

Składniki :
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • wyciśnięty sok z 2 cytryn
  • 1 garść świeżego oregano
  •  1/4 szklanki oliwy
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie :

Filety z kurczaka opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Potnij na długie paski.  Do miski wlej oliwę, sok z cytryny, posiekane oregano oraz sól i pieprz. Pocięte mięso włóż do miski i dokładnie posmaruj filet marynatą. Włóż do lodówki na 2-3 godziny. Paski fileta nabij na patyczki od szaszłyków i grilluj z dwóch stron.

Patyczki namocz wcześniej w wodzie co zapobiegnie przypalaniu.

 

7 komentarzy:

  1. Swietne zdjecie! Po kapieli w takiej marynacie miesko musi smakowac wybornie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Podziwiam jak pięknie fotografuje Pani jedzenie :)
    A szaszłyki pierwsza klasa. Aż nabrałam na nie ochoty :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje za miłe słowa :)
      Zachęcam do wypróbowania !

      Usuń
  3. Swietnie wygladaja!:) Piekne zdjecie:)

    OdpowiedzUsuń

Print