niedziela, 26 kwietnia 2015

Zakręcone szaszłyki z fileta i szynki szwarcwaldzkiej

Zakręcone szaszłyki z fileta
 i szynki szwarcwaldzkiej


Składniki :
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka,
  • 6-8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej,
  • 2łyżki oleju,
  • pieprz,
  • sól,
  • czosnek niedźwiedzi.
Przygotowanie :

Mięso dokładnie oczyść.  Pokrój na paski ( około 2 cm ). Przełóż do miski. Wlej wolej i wsyp sól, pieprz i czosnek niedźwiedzi.Dokładnie połącz składniki. Szynkę pokrój na plasterki podobnej grubości co mięso. Na każdy pasek fileta połóż szynkę i zawiń. Mini roladki nabij na patyczek do szaszłyka. Smaż na grillu lub patelni grillowej.



1 komentarz:

  1. Cudowne roladki ... na pewno wypróbuję, zwłaszcza, ze sezon grillowy dopiero się zaczyna:)

    OdpowiedzUsuń

Print