czwartek, 16 kwietnia 2015

Kotlety jajeczne z brokułami

Kotlety jajeczne z brokułami


Składniki :
  •  10 jajek,
  • 1 świeży brokuł,
  • cebulka zielona,
  • 2 łyżeczki chrzanu,
  • sól,
  • pieprz,
  • tłuszcz do smażenia ( użyłam klarowane masło ),
  • 1 mała bułka namoczona w mleku,
  • bułka tarta,
Przygotowanie:

  Brokuły pokrój na małe różyczki. Przełóż do wrzątku i gotuj 2 minuty. Brokuły przełóż do sitka i zalej zimną wodą.  Ugotuj na twardo 8 jajek. Ostudzone jajka zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach , dodaj  surowe jajka,brkuły , pokrojoną zieloną cebulkę, chrzanoraz namoczoną bułkę. Dopraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj tak aby powstała masa. Formuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor.
 
 

6 komentarzy:

  1. takie kotleciki to moge jesc codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super zestawienie. Wypróbuję, pozdrawiam http://zyciecudem.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. jestem fanką bezmięsnych kotletów, na pewno wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ile kotlecików średniej wielkości wychodzi z tego przepisu? Powiedzmy, takiej jak na zdjęciu :-)

    OdpowiedzUsuń

Print