czwartek, 2 kwietnia 2015

Schab ze śliwką

Schab ze śliwką


Składniki :

  • 1,5 kg schabu bez kości,
  • 100g suszonych śliwek,
  • sól
  • pieprz,
  • czosnek niedźwiedzi,
  • 2-3 łyżki oleju.
Przygotowanie :

Dokładnie umyj mięso i osusz ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem zrób dziurę z dwóch stron. Do środka kieszeni włóż suszone śliwki. Mięso natrzyj olejem a następnie przyprawami. Włóż do lodówki na parę godzin. Schab przełóż do brytfanki.  Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni. Piecz mięso przez 15 minut a następnie dolej 3/4 szklanki wody do brytfanki. Zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez  1 godzinę mięso. 

1 komentarz:

Print