czwartek, 9 kwietnia 2015

Szynka w galarecie

Szynka w galarecie 


Składniki :

  • 300g - 400g wędzonej szynki,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 - 3 marchewki,
  • 2 pietruszki,
  • 2 L bulionu,
  • 1 opakowanie żelatyny na 2,5 l wody.
Przygotowanie :

Do garnka wlej wodę i włóż marchewkę i pietruszkę. Gotuj do miękkości. Bulion zagotuj i wsyp żelatynę. Dokładnie wymieszaj składniki aż żelatyna się rozpuści. Szynkę, ugotowaną marchew i pietruszkę pokrój na kostkę. Do małych miseczek włóż kawałek jajka a następnie szynkę, marchew, pietruszkę i kukurydzę. Całość zalej zimnym bulionem. Galaretki włóż do lodówki na 3 godziny. 





4 komentarze:

  1. Pięknie, kolorowo, wiosennie!

    OdpowiedzUsuń
  2. This looks great, how many grams are in the package of gelatin? Thank you.

    OdpowiedzUsuń
  3. OMM NOM OM NOM :)

    Cudownie wygląda, zapewne smakuje wyśmienicie.

    Na sam widok zdjęcia ślinka mi już od rana cieknie :)

    OdpowiedzUsuń

Print