piątek, 10 kwietnia 2015

Sycąca potrawka z mięsem mielonym

Sycąca potrawka z mięsem mielonym 


Składniki :
  • 300g mięsa mielonego wołowego,
  • 2-3 pomidory,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • cebula,
  • 150g ryżu parabolicznego,
  • 1/2 małej kapusty białej,
  • 1 cukinia,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 papryka zielona,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 ząbki czosnku,
  • bulion,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie :

Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż mięso. Do garnka wlej olej podsmaż pokrojona paprykę oraz cukinię. Kapustę pokrój drobno. Przełóż do garnka. Dodaj pokrojone pomidory, cebulę oraz czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy. Zalej bulionem. Gotuj 10 minut. Do zupy dodaj wcześniej przygotowane mięso oraz wysp ryż. Duś na wolnym ogniu  z 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print