środa, 22 kwietnia 2015

Filet z indyka faszerowany omletem

Filet z indyka faszerowany omletem 


Składniki :

  • 800g fileta z indyka,
  • 4 jajka, 
  • 20 dag boczku wędzonego, 
  • 4 szt pomidory suszone,  
  • cebulka zielona, 
  • sól,
  •  pieprz, 
  • czosnek niedźwiedzi, 
  • 1 łyżka masła, 
  • olej do smażenia, ( użyłam oleju z suszonych pomidorów).
Przygotowanie :

Mięso dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Przetnij na pół. Jajka wbij do miseczki i rozbełtaj za pomocą widelca. Masło rozpuść na patelni dodaj pokrojony w kosteczki boczek i suszone pomidory, podsmaż. Wlej jajka. Smaż parę minut a następnie przewróć omleta na drugą stronę. Zwiń w rulonik i włóż omleta do fileta z indyka. Zwiąż całość sznurkiem. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i podsmaż mięso z każdej strony parę minut. Przełóż podsmażone mięso do brytfanki przykryj folią i włóż do nagrzanego piekarnika na 40 minut w temperaturze 190 stopni. 



1 komentarz:

Print