Łosoś marynowany w soku ananasowym i chilli
Pyszne i soczyste mięso z łososia.
Ryba jest bardzo letnia !
Niezwykłego aromatu dodaje mu ananasowy sok i tymianek przełamując słodycz papryczką chilli.
Koniecznie wypróbuj i zaskocz swoich znajomych połączeniem smaków.
Ryba jest bardzo letnia !
Niezwykłego aromatu dodaje mu ananasowy sok i tymianek przełamując słodycz papryczką chilli.
Koniecznie wypróbuj i zaskocz swoich znajomych połączeniem smaków.
Składniki : ( na 4 porcje )
- 800g - 900g łososia,
- 1 papryczka chilli,
- świeży tymianek,
- 1/2 szklanki soku ananasowego,
- 4-5 łyżek oliwy,
- 2 łyżki sok z cytryny,
- sól,
- pieprz.
Do miski wlej oliwę, sok ananasowy i sok z cytryny. Wsyp sól i pieprz. Wrzuć posiekaną papryczkę chilli i listki tymianku. Dokładnie wymieszaj. Rybę pokrój na porcje i dokładnie obtocz w marynacie. Włóż do lodówki na 2-3 godziny. Łososia grilluj z dwóch stron parę minut.
Fajne danie, ale ile to jest 1/2 soku ananasowego ?Użyłaś z kartonu, z puszki czy wyciśnięty ze świeżego owocu?Pozdrawiam, Alicja.
OdpowiedzUsuńużyłam soku z kartonu, syrop z puszki mógłby być za słodki.
UsuńDziękuję za odpowiedź, Alicja.
UsuńWygląda pięknie i musi świetnie smakować. Do zrobienia!
OdpowiedzUsuńKoniecznie ! :)
OdpowiedzUsuńPychota!
OdpowiedzUsuń