poniedziałek, 2 czerwca 2014

Kotleciki drobiowe w szybkiej panierce

Kotleciki drobiowe
w szybkiej panierce 


Składniki :
  • 3 pojedyncze filety z kurczaka,
  • sól,
  • pieprz,
  • czosnek niedźwiedzi, 
  • mąka do obtaczania mięsa,
  • 2 jajka,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie :

Mięso opłucz. Delikatnie rozbij mięso. Posyp solą, pieprzem i czosnkiem. Każdy płat mięsa obtocz w mące a następnie w rozbełtanym jajku. Smaż na złoty kolor z dwóch stron. 

3 komentarze:

  1. Ojej ale świetny przepis i pomysł<3
    Super, muszę zrobić;)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie musisz spróbować są bardzo pyszne :)

      Usuń

Print