Kotleciki z ryżu ze szczypiorkiem
smażonena oleju rzepakowym
Pyszne i lekkie kotleciki z ryżu.
Idealne dla maluchów !
Kotleciki z ryżu smażyłam na oleju rzepakowym . Warto wiedzieć że,olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego smażcie na min swoje potrawy. Podawajcie swoim nabliższym to co jest zdrowe !
Składniki :
- 200g ryżu,
- 1 jajko,
- pęczek szczypiorku,
- 100g sera żółtego startego,
- sól,
- pieprz,
- papryka słodka,
- olej rzepakowy do smażenia.
Ryż ugotuj tak aby był klejący. Przesyp do miski. Dodaj jajko, ser żółty, sól, pieprz i paprykę. Posiekaj szczypiorek i wsyp do ryżu. Dokładnie wymieszaj składniki. Uformuj w dłoni kotleciki i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
świetnie Ci wyszły:) wczoraj zrobiłam podobne z ryżem i z pieczarkami:) fajna odmiana od mięsa:)
OdpowiedzUsuńMam wrażenie, że czytam swój przepis sprzed dwóch dni :)
OdpowiedzUsuń