niedziela, 22 czerwca 2014

Kotleciki mielone z serem feta

Kotleciki mielone z serem feta


Składniki : 
  • 500g mielonego mięsa wieprzowego, 
  • 1 cebula czerwona, 
  •  czerstwa mała bułka, 
  • 1/2 szklanki mleka, 
  • jajko, 
  • 1 łyżka musztardy francuskiej, 
  • sól, 
  • pieprz,
  •  natka pietruszki,
  •  oliwa do smażenia, 
  • sera feta,
  • bułka tarta

Przygotowanie : 
 
Bułkę namocz w mleku. Do miski wrzuć mięso i odciśniętą bułkę. Wbij jajko, dodaj musztardę, pokrojoną cebulę, posiekaną natkę i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Mięso rozpłaszcz dłonią, połóż kawałek  sera feta i uformuj pulpeciki Obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony.
 
 

4 komentarze:

  1. bardzo fajny przepis- szczególnie dla mnie bo ser feta uwielbiam :-) pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. super pomysł na pewno wyprobuję

    OdpowiedzUsuń
  3. Aż jestem ciekawa jak to smakuje :) Ciekawe połączenie :)

    OdpowiedzUsuń

Print