środa, 19 września 2012

Zupa krem z pomidorów

Zupa krem z pomidorów 

Ulubiona zupka wszystkich maluchów.
Najlepiej smakuje z soczystych dojrzałych pomidorów. 

Składniki : 6 - 8 szt dojrzałych pomidorów, 2 szklanki bulionu warzywnego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 łyżki śmietany, oliwa z oliwek.

Przygotowanie : Pomidory sparz i obierz ze skórki. Wsadź do blendera i zmiksuj. Do garnka wlej oliwę z oliwek. Wrzuć pomidory,posiekany drobno czosnek i wlej bulion. Duś 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę, podawaj krem gorący z bagietką czosnkową lub groszkiem ptysiowym.

1 komentarz:

  1. pomidorowa od zawsze była moją ulubioną zupą, w wersji krem jest jeszcze bardziej sycąca

    OdpowiedzUsuń

Print