piątek, 28 września 2012

Naleśniki z musem jabłkowym

Naleśniki z musem jabłkowym

Sezon na jabłka rozpoczęty.
Jabłecznik już dawno upieczony teraz czas na naleśniki.
Jedno z moich ulubionych dań.
Proste i szybkie do zrobienia. 


Składniki naleśniki: 2 jajka, 1 szklanka mleka, 1 szklanka wody gazowanej, 1,5 szklanki mąki, olej do smażenia
 
Składniki mus :6 jabłek, 1 łyżka masła, garść rodzynek.
 
 Przygotowanie naleśniki : Roztrzep jajka w mleku z wymieszają wodą. Dodaj mąkę i zmiksuj wszystko na gładką masę. Smaż na patelni posmarowanej tłuszczem cienkie naleśniki. 
 
Przygotowanie mus : Rodzynki zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut. W rondelku rozpuść mało i wrzuć pokrojone w kostkę jabłka. Duś 15 minut co jakiś czas mieszając. Rodzynki odsącz z wody i wrzuć do jabłek.  

Przygotowanie : Naleśniki posmaruj musem jabłkowym i zwiń w rulonik. 


8 komentarzy:

  1. Cudownie pyszne naleśniki. Z musem jabłkowy bardzo lubię.
    Pozdrowienia.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm uwielbiam wszystko z jabłkiem :)Rozpieszczasz swoją rodzinkę obiadami :)Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. jeszcze tylko szczypta cynamonu i jestem w niebie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie proste, a zarazem zachwycające naleśniki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. You food is always beautiful, as is the photography.

    OdpowiedzUsuń

Print