Orzechowe placuszki z cukinii
Przepysznie i niezwykle aromatyczne dzięki orzechom.
Świetnie smakują z jogurtem naturalnym.
Świetnie smakują z jogurtem naturalnym.
Składniki: 2 cukinie, 50g sera feta, 3-4 łyżki mielonych orzechów laskowych, 1 jajko sól, pieprz, olej do smażenia.
Przygotowanie : Cukinię zetrzyj na tarce, posól i odstaw aż puści sok. Odciśnij cukinię i przełóż do miski. Dodaj pokruszoną fetę, jajko, orzechy, pieprz i sól. Uformuj małe placuszki i smaż na rozgrzanej patelni z olejem.
Fajne placuszki. Ciekawa jestem jak orzechy smakują z cukinią :)
OdpowiedzUsuńTeż jestem ciekawa jak to smakuje. Robiłam podobne placuszki, ale nigdy z orzechami.
OdpowiedzUsuńHmm szkoda ze nie mam w domu orzechów ;/
OdpowiedzUsuńfantastycznie wyglądają!:)
OdpowiedzUsuńśliczne te placuszki :)
OdpowiedzUsuńŚwietne: ) Najbardziej mi się podoba ich Orzechowość ; ) Mm !
OdpowiedzUsuńgenialne takie pulchne
OdpowiedzUsuńcukinia i orzechy... takie połączenie musi rewolucyjnie smakować, jestem bardzo ciekawa :) dzięki za inspirację, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę spróbować, bo placki z cukinii uwielbiam.
OdpowiedzUsuń