poniedziałek, 3 września 2012

Kokosowy ryż z musem truskawkowym

Kokosowy ryż na mleku 
 z musem truskawkowym

Idealne śniadanko.
Wyjątkowo pożywne dla wszystkich przedszkolaków i uczniów maszerujących po wakacjach do szkoły.
 Koniec słodkiego lenistwa ! 


Składniki ryż : 1 szklanka ryżu, 400 ml mleczka kokosowego, 1/2 szklanki wody, miód do smaku.

Składniki mus truskawkowy : 150g truskawek, 1 łyżeczka cukru pudru, 2 łyżki jogurtu naturalnego.

Przygotowanie ryż : Do rondelka wlej mleko i wodę. Wrzuć ryż i gotuj na wolnym ogniu 20 minut aż ryż wchłonie cały płyn. Często mieszając. Dosłodź do smaku miodem.

Przygotowanie mus : Truskawki oczyść i oczyść z szypułek. Wrzuć do miseczki. Dodaj jogurt i cukier puder. Wszystko zmiksuj blenderem.

Przygotowanie : Do miseczki wlej mus truskawkowy. Na środku ułóż ugotowany ryż.



13 komentarzy:

  1. W takiej postaci jeszcze ryżo nie jadłam :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam jest pyszny
      Poza tym przeszedł teśt jakości przez mojego małego :D

      Usuń
  2. Witam, nominowałam Cię na moim blogu ;)
    pozdrawiam
    http://meals-a.blogspot.com/2012/09/o.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Ha, fajny ten ryż z musem! O tak, koniec lenistwa hehe:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Niestety koniec :c Ale z takim śniadankiem mogę dalej kroczyć :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Odpowiedzi
    1. Thank you very much and would recommend to take advantage of the provision. :)

      Usuń
  6. Ten ryż to do gotującego się mleka czy do zimnego od razu wsypać ;)?

    OdpowiedzUsuń

Print