Kokosowy ryż na mleku
z musem truskawkowym
Idealne śniadanko.
Wyjątkowo pożywne dla wszystkich przedszkolaków i uczniów maszerujących po wakacjach do szkoły.
Koniec słodkiego lenistwa !
Składniki ryż : 1 szklanka ryżu, 400 ml mleczka kokosowego, 1/2 szklanki wody, miód do smaku.
Składniki mus truskawkowy : 150g truskawek, 1 łyżeczka cukru pudru, 2 łyżki jogurtu naturalnego.
Przygotowanie ryż : Do rondelka wlej mleko i wodę. Wrzuć ryż i gotuj na wolnym ogniu 20 minut aż ryż wchłonie cały płyn. Często mieszając. Dosłodź do smaku miodem.
Przygotowanie mus : Truskawki oczyść i oczyść z szypułek. Wrzuć do miseczki. Dodaj jogurt i cukier puder. Wszystko zmiksuj blenderem.
Przygotowanie : Do miseczki wlej mus truskawkowy. Na środku ułóż ugotowany ryż.
aż jeść się chce :)
OdpowiedzUsuńW takiej postaci jeszcze ryżo nie jadłam :P
OdpowiedzUsuńPolecam jest pyszny
UsuńPoza tym przeszedł teśt jakości przez mojego małego :D
wygląda genialnie;)
OdpowiedzUsuńWitam, nominowałam Cię na moim blogu ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
http://meals-a.blogspot.com/2012/09/o.html
Dziękuje serdecznie jest mi bardzo miło
UsuńHa, fajny ten ryż z musem! O tak, koniec lenistwa hehe:D
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie dania:)
OdpowiedzUsuńNiestety koniec :c Ale z takim śniadankiem mogę dalej kroczyć :)
OdpowiedzUsuńdo zimowych ferii juz nie długo :D
Usuńlooks delicious!
OdpowiedzUsuńThank you very much and would recommend to take advantage of the provision. :)
UsuńTen ryż to do gotującego się mleka czy do zimnego od razu wsypać ;)?
OdpowiedzUsuń